dilluns, 19 de març del 2012

Un nou experiment al CERN confirma que els neutrins no viatgen més ràpid que la llum

La prova refuta els resultats preliminars de l'experiment Opera.

 

Un nou mesurament efectuat al laboratori subterrani del Gran Sasso, al centre d'Itàlia, ha confirmat que els neutrins no són més veloços que la llum, segons ha informat avui el Centre Europeu d'Investigació Nuclear (CERN).
Una sala de la seu central del CERN, organisme que ha portat a terme el nou experiment. DENIS BALIBOUSE | REUTERS
Els resultats obtinguts amb l'experiment Icarus refuten les conclusions preliminars obtingudes el setembre passat amb l'Opera, del mateix CERN, que va detectar neutrins que suposadament realitzaven el trajecte entre la seu central del CERN (Ginebra, Suïssa) i el Gran Sasso 20 nanosegons més ràpid que la llum, cosa que contradeia la teoria de la relativitat d'Einstein.
El laboratori italià va registrar mesuraments de neutrins "que concorden amb la velocitat de la llum", van afegir els responsables del CERN. "Això indica que els neutrins no excedeixen la velocitat de la llum en el seu viatge entre els dos laboratoris (situats a 730 quilòmetres de distància)", van afegir a través d'un comunicat.
"L'evidència apunta que el resultat d'Opera va ser degut a algun problema en el mesurament --ha declarat Sergio Bertolucci, director d'Investigació del CERN--, però és important ser rigorosos. Els experiments Icarus, LVD i Borexino faran nous mesuraments amb feixos llançats des del CERN perquè al maig puguem tenir un veredicte final".

Notícia publicada a el periodico el 16/03/12

Nota de premsa del CERN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada